Junta

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

2-5

60 min

14+ god

Cena: 5 790 RSD

MOĆ! – Dali imate dovoljno uticaja i pezosa da postanete novi predsednik države República de las Bananas?

NOVAC! – Pezosi za podmićivanje, pezosi za plaćena ubistva. Kako će te nabaviti ove male lepe novčanice da platite vaše političke prevare i poslovanja? Sa monarhistima na vašoj strani, sigrno ćete smisliti nešto...

INTRIGA! – Platite malo novca za ubistvo da bi ste dobili mnogo više. Sve što treba da uradite je da pogodite gde se kriju ostali članovi vlade.

REVOLUCIJA! – Vaše ubice možda nisu bile uspešne, ali grupa neupućenih studenata ispred Predsedničke Palate vas je ubedila da je trenutni režim neizdrživ. Spremite se da počinite puč i oslobodite República de las Bananas od korumpiranih vođa. Hoće li vas pobunjenici staviti na čelo nove vlasti ili će vas postaviti pred streljački vod u zoru?

Junta je igra moći, intrige, novca i revolucije u izmišljenoj banana republici. U njoj je sve sem lepo: Igrači lažu, izdaju jedni druge, proneveravaju novac, i eliminišu članove drugih porodica da bi prebacili milione pezosa strane pomoći na svoje račune u banci – koji su zgodno smešteni u Švajcarskoj.

Dizajner: Eric Goldberg, Ben Grossman, Steve Marsh, Steven Marsh

Umetnici: Larry Catalano, Peter Corless, Stephen Crane, Stefan DickDruštvena igra Junta sadrži:

  • 1 Tabla za igru
  • 114 Karata
  • 97 Markera
  • 96 Novčanica za igru
  • 6 Kockica
  • Pravila igre

Dimenzije: 29,5 cm x 29,5 cm x 7,2 cm

Težina: 2 kg