Star Wars Imperial Assault

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

2-5

90 min

12+ god

Cena: 14 000 RSD

Posle odličnog sistema igre Descent, Fantasy Flight je odlučio da poboljša taj koncept i to u stilu Star Wars-a! U ovoj igri, jedan od igrača je u ulozi imperije koja pokušava da uništi heroje pobunjeničkih snaga. Ostali igrači preuzimaju ulogu jednog od tih heroja i zajedničkim snagama pokušavaju da unište imperiju. Svaki heroj ima svoje statistike poput HP, izdržljivosti i brzine. Takodje, svaki heroj baca odredjene kockice za napad, odbranu i ostale situacije. Heroji imaju specijalne sposobnosti koje uglavnom koštaju akcije ili izdržljivost da bi se upotrebile. Ako igrači ostanu bez HP-a, oni okreću svoju karticu heroja i od tada imaju umanjene statistike. Ako i posle toga ostanu bez HP-a, onda ispadaju iz igre.
Tabla se sastoji od modularnih pločica na kojoj su oslikane spoljašnost i okolina ili unutrašnost nekog objekta. Igrači mogu da naprave tablu po nekom od datih scenarija ili da sami smisle scenario ili tablu.
Svako od igrača ima figuricu svog heroja kojeg vodi, dok igrač u ulozi imperije šalje figurice neprijatelja na heroje. Svaki neprijatelj ima svoju manju karticu karaktera koja odredjuje njegove statistike. U zavisnosti od misije, igrači počinju sa jednog dela table i pokušavaju da se probiju do odredjenog dela ili će možda pokušati da odbrane neku bazu od napada, itd. Ukoliko igrači sami igraju smišljen scenario (skirmish), moraju da poštuju pravila limita za postavku jedinica.
Igrači u svom potezu imaju dve akcije. Jeda akcija je ili pomeranje na tabli za broj polja koji je opisan statistikom brzine (speed), ili napad na protivničke jedinice u datom dometu i pod uslovom da nema prepreka između njih. Igrač takođe može da preskoči potez da bi povratio deo HP-a ili izdržljivost.
Sva borba se razrešava pomoću specijalnih kockica u boji. U zavisnosti od kombinacije koju su dobili bacanjem, igrači će pogoditi ili promašiti svoju metu. Igrači takođe mogu da dobiju simbol Surge na kockici. Surge daje određeni bonus u zavisnosti od oružja kojim je heroj opremljen. Igrač koji se brani baca crnu ili belu kockicu za odbranu (ponekad obe), da bi video koliko je štete uspeo da umanji ili negirao protivnički Surge efekat. Kako se igrači budu kretali po tabli, nailaziće i na neutralne predmete i oružija koja mogu da iskoriste.
Svaki igrač ima svoj špil karata sa specijalnim sposobnostima. Međutim, da bi dobili kartu, moraju da potroše odredjen broj poena iskustva (EXP). Uništavanjem neprijatelja i kompletiranjem objektiva, igrači dobijaju poene iskustva.
Ukoliko igraju misije, u zavisnosti koji objektiv su ispunili, igrači će kao nagradu dobijati ili oružja ili neutralne heroje koji im pomažu u daljim izazovima. Igrač u ulozi imperije će takođe dobijati poene iskustva i sa njima može da unapredi svoje jedinice ili dobija još više pojačanja.
Bilo da igrate misije ili smišljeni scenario, Imperial Assault će Vas oduševiti svojom prostom mehanikom, detaljnom pričom i figuricama. Odlična igra za sve ljubitelje Star Wars serijala.

Predlažemo i ove igre