Warhammer Fantasy Roleplay Core Set

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

2-6

120+ min

14+ god

Cena: 13 900 RSD

Za svako doba postoji heroj koji je spreman da ustane i da se bori,  nesvestan sudbine koja ga čeka. Ovo doba očekuje dolazak novih heroja.  Patuljci, ljudi, elfovi i enigmatični šumski elfovi moraju ostaviti po strani svoje nesuglasice i ujediniti se protiv sila koje žele da unište Stari Svet. Sreća prati hrabre, a ovim herojima će trebati sva sreća sveta.

Warhammer Fantasy Roleplay je nov, uzbudljiv način da upoznate svet "ratnog čekića". To je sumoran svet koji je stalno u ratu. U ulozi heroja vi će te uzeti oružje u ruke,  naučiti neku čaroliju, izgovoriti molitvu i dati sve od sebe u borbi protiv neprijatelja od  čijeg pogleda se ledi krv u žilama. Kao Game Master (GM) stvaraćete zemlje Starog Sveta, ljude, stvorenja, i misterije sa kojima će se heroji suočavati u svojim avanturama.

Bacanjem kockica do Priče!

 
Korišćenjem novog sistema odlučivanja pomoću kockica, Warhammer Fantasy Roleplay daje vam beskrajne mogućnosti pričanja priče. Svako bacanje kockica ima priču, pružajući mnogo više informacija nego samo "HIT" ili "MISS". Ove kockice predstavljaju sposobnosti i veštine koje će vaš karakter dobijati u toku igre, uključujući i uticaj točkove sudbine.

Koliki je rizik?

Uz svaku odluku dolazi rizik koji će tek biti otkriven nakon bacanja kockica. Heroji će sami odlučiti kako žele da pristupe određenoj situaciji. Da li će ulete u gužvu, ili će da budu oprezni i bace neku magiju, ili će da zaobiđu nepoznate vode i da igraju na siguricu...Vaš način igranja, nesmotren ili staložen, će uticati na vaše akcije i bonuse koje oni donose.

Izbor akcija!

Veliki heroji čine velika dela! Od magija, blagoslova, napada, srećnih bacanja novčića, reakcija, akrobacija, imaćete puno mogućnosti i izbora potrebnih za stvaranje vaše jedinstvene priče.

Više zabave u Grupi!

Svaki heroj je moćan sam po sebi, ali u kombinaciji sa ostalim herojima ostvaruje se novi načini igranja. Da li će elf i patuljak biti u mogućnosti da ostave svoje nesuglasice na stranu i sarađuju kao jedna kohezivna jedinica, ili će drevna zamerka biti previše za njih? Da li će ljudi moći da pređu preko elfovske arogancije? Na ovaj način svaka grupa pruža mnogo zanimljiviju priču nego priča samo jednog heroja.

Izbor zanimanja i karijera!

Pravo iz sveta Warhammera, broj zanimanja koji heroji mogu da izaberu na početku igre stalno raste . Svako zanimanje pruža vredne veštine i sposobnosti koje heroji mogu da  iskoriste u svojim poduhvatima. Od odlučnosti Witch Hunteraa i ubojitosti Dwarf Troll Slayer-a do  oštrog vida Wood Elf Waywatcher-a ili vetrenih magija Bright Wizard-a. Postoji mnogo uzbudljivih staza koje treba pratiti.

Kako da počnem?

Warhammer Fantasy Roleplay Core Set je naj sveobuhvatnija polazna tačka za sve nove igrače. Sadrži pravila i komponente za podršku cele igračke grupe. U ovoj velikoj čvrstoj kutiji naćićete 4 knjige u punom koloru, zajedno sa svim kartama, tokenima i ostalim komponentama koje su vam biti potrebne, uključujući i 30 jedinstvenih kockica.

Šta je RPG?

U RPG-ju vi pravite alter ego izmišljenog lika kao jednog od junaka kojeg ste videli na filmu ili pročitali u knjizi. Koristeći pravila igre, vi i vaši prijatelji razvijate karaktere kroz seriju avantura kroz koje prolazite. Zamislite ovo kao grupu detektiva koji zajedno rešavaju neku misteriju ili grupu vitezova poslatih da ubiju neko čudovište. Umesto da čitate ili gledate takvu neku priču, bolje ispričajte vašu. 

Kako se priča priča? Kako da odlučimo šta se desilo? Šta da radite ako se vi i vaši prijatelji ne slažete oko nečega? 

Tu pravila dolaze na snagu. Roleplaying je samo jedna polovina jednog novčića, druga polovima je sama priča po sebi. Warhammer Fantasy Roleplay je predstavlja pravila igre, način kako da kreirate vašeg karaktera, kako da izvedete željene akcije, i kako da se zabavljate čineći to. U toku igre igrači bacaju more kockica da bi bili u mogućnosti da odrede ishod bitke, socijalne intrige, magije ili ostale rizične opcije. Jedinstven set kockica daje igri element neizvesnosti, koji sprečava predvidljivost. Na početku igre vi i vaši prijatelji odlučićete ko će da bude Game Maste (GM) a ko heroji. GM je glavni pripovedač koji opisuje  situacije nastale u igri, obezbeđuje postavke i sudi pravila. Ostali igrači su Player Characters (PCs) i njihove akcije i odluke utiču na sam zaplet priče. 

Kako pobeđujemo?

Odgovor je na vama! Game Master ne igra protiv heroja, on i heroji zajedno rade na stvaranju jedinstvene nezaboravne legende u kojoj su svi uključeni. 

Warhammer Fantasy Roleplay Core Set društvena igra sadrži:

  • 4 knjige sa pravilima koje sadrže svo potrebno znanje da uronite u Stari Svet
  • 30 jedinstvenih kockica otvaraju neviđen broj opcija pripovedanja
  • 30 različitih karijera i 4 rase koje mogu da se međusobno kombinuju
  • 300+ kartica oružja, magija, veština...
  • mnogo tokena

Dimenzije: 15,25 cm x23,5 cm x 30 cm

Težina: 2,800 kg