Hanabi

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

2-5

30 min

8+ god

Cena: 1 300 RSD

Hanabi
Hanabi je misaono veoma izazovna kartična igra. Naziv potiče od japanske reči za "vatromet". A pravi vatromet sreće će Vas pogoditi ako uspete da pobedite ovu igru.
Vaš cilj je da kao tim poređate karte od 1 do 5 u pet boja. Deluje lako, ali ako znate da su Vaše karte okrenute od Vas i da ih svi drugi igrači vide osim Vas (kao što i Vi možete da vidite njihove), te da jedino na osnovu sugestija Vaših saigrača možete da pretpostavite šta imate u rukama, ova igra postaje pravi izazov.
Svaki igrač na početku dobija četiri karte koje okreće od sebe tako da ih jedino on ne vidi. Igrači u svom potezu mogu da odbace jednu kartu iz ruke i vuku novu, da nekom od saigrača daju sugestiju i potroše token ili da spuste jednu kartu licem na gore na tablu, ako smatraju da je to karta koja se traži. Samo pazite, imate pravo da ukupno tri puta pogrešite, nakon treće greške igra je završena!
Sugestije koje možete dati treba dobro da formulišete tako da date saigraču što više korisnih informacija, recimo, možete reći i pokazati koliko plavih karata ima, koliko karata u istom broju ima ili da neke boje uopšte nema.
I kada odbacujete karte da bi vukli nove, treba da budete obazriv - kako brojevi rastu tako ih ima sve manje (1 od svake boje ima po tri, dok je petica u svakoj boji samo jedna).
Takođe, ovu igru možete da igrate na lakši i teži način. Teži je onaj kada uz pet osnovnih boja dodate i šarene karte koje menjaju svaku boju, pa onda nastane još veća zbrka (npr. ako imate jednu jedinicu u beloj boji, pa pored nje jednu šarenu jedinicu, zatim crvenu jedinicu i na kraju crvenu peticu, možete dobiti sugestiju da imate dve bele jedinice, ali i da imate tri crvene karte…)
Da biste pobedili igru morate da delujete kao tim kako bi se izbegle greške i da Vam ne bi ponestalo karata i tokena za davanje sugestija. Zato je ovo prava kooperativna igra za 2 do 5 igrača u kojoj ćete se dobro pomučiti da dođete do cilja.

Predlažemo i ove igre