Catan: Istraživači i Gusari (SR/HR/SLO)

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

3-4

75

10+ god

Cena: 5 000 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Grčića Milenka 1

Sledeća velika "Catan" ekspanzija je stigla! Proširitve vaše trgovačke i avanturističke vidike sa najnovijom ekspanzijom "Catan: Istraživači i Gusari"

U igri "Catan" (ranije Settlers of Catan ), igrači pokušavaju da budu dominantna sila na ostrvu Catan izgradnjom naselja, gradova i puteve. Na svakom potezu kockice utvrđuju šta će se od resursa novo porizvoditi na ostrvu. Igrači prikuplja ova sredstva (kartice) drvo , pšenicu, cigle, ovce ili kamen - da izgrade svoje civilizacije i dođu do 10 poena i ostvare pobedu!

"Catan: Istraživači i Gusari" razlikuje se od osnovne igre u više od jednog pogleda. Umesto da u igri imaju samo jedno ostrvo na kojem igrači grade i takmiče se za resurse, prisutna su tri ostrva - ali pejzaž samo jednog od tih ostrva poznat je na početku igre. Igrači počinju na ovom ostrvu, zatim grade brodove i dovode doseljenike u igru, kako bi potom mogli putovati u nove krajeve. Kada brod završi kretanje na neistraženom teritoriju, ta pločica se otkriva i na njega se postavlja slučajno izvučeni čipov broj, pri čemu igrač zarađuje jedan resurs kao nagradu! (Broj nepoznatih pločica varira od 16 do 32, zavisno od scenarija.) Stanovnik i brod mogu se pretvoriti u lučko naselje od kojeg se mogu graditi putevi i novi brodovi da bi se omogućilo dalje istraživanje!

Igra "Catan: Istraživači i Gusari" sadrži:

- 16 lučka naselja
- 36 posada
- 12 brodova
- 8 doseljenika
- 4 pirata
- 6 tokena piratskih pećina
- 6 izvidjača
- 24 vreće sa začinima
- 76 zlatnih novčića
- 6 zlatnih polja
- 6 heksagonih začina
- 12 heksagonih terenskih pločica
- 15 komada okvira
- 12 markera brojeva
- 3 karte misija
- 3 karte viktori poena
- 4 nove kartice troškova gradnje