Codenames engleski

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

2-8

15-20 min

10+ god

Cena: 2 400 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• Grčića Milenka 1

Kooperativna društvena igra za 4 do 8 igrača u dva tima!

Dve rivalske tajne agencije znaju tajne identitete 25 agenata na terenu. Ali ih znaju samo po njihovim tajnim imenima. Timovi se takmiče ko će prvi da uspostavi kontakt sa svim svojim agentima.

Kako se igra?! Ukratko se igra na sledeći način:
Podelite se na dva tima, broj igrača ne mora da bude paran ŠTO JE SJAJNO, na sto postavite 25 karata u mrežu od 5 x 5 (svaka karta ima po jednu reč na sebi) i svaki tim izabere svog vođu i spremni ste da se igrate!
Vođe ekipa dobijaju kartu kojom će se voditi kroz igru u pokušaju da pozicioniraju svoje agente na prava mesta po tabli i samo oni znaju gde koji agent treba da se nađe... Ekipa koja uz pomoć svog vođe prva otkrije pozicije svih svojih agenata je pobedila! 
Ne znam da li je potrebno napomenuti da vođu ekipe treba pažljivo odabrati.. smile emoticon
Vođe daju jednu reč i jedan broj! Verujte mi, vođa ekipe ne sme da srlja! Reč treba da ih asocira na sto više karata na tabli na kojima se nalaze njihovi agenti a broj govori na koliko je karata vođa tačno mislio.(Deluje prosto ali nije!)
Zašto nije prosto kao što izgleda pitate se!?
Zato što će se na tabli nalaziti i slučajni prolaznici koji će vam kada ih otkrijete skratiti potez ali ček-ček, to nije sve, tu je i ASSASIN (ubica) koji čeka u zasedi na mestu jedne karte i nada se da će neko slučajno da se upeca za njegovu kartu. 
U tom slučaju ekipa koja je na njega naletela je "pokojna"..
Treba napomenuti da se ova društvena igra može sjajno igrati i u varijanti za 2 i 3 igrača sto je retkost za ovakve igre a u pravilima možete pronaći varijacije za taj broj igrača.
Teško je zamisliti da je "društvena igra asocijacija" pobrala tolike simpatije i začarala sve one koji vole "PARTY" žanr, ali je tako!