The Enchanted Tower

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

2 - 4

15 - 25 min

5+ god

Cena: 5 650 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Grčića Milenka 1
• Tošin bunar 188a

Princezu je još jednom uhvatio zli čarobnjak! Trebalo bi da prestane da se mota na mestima gde je tako lako može uhvatiti. Ali, to sada uopšte nije bitno – hajde da izađemo i oslobodimo je iz začarane kule!

Društvena igra The Enchanted Tower stavlja jednog igrača u ulogu čarobnjaka koji na početku igre krije ključ ispod jednog od 16 mesta na tabli za igru. Ostali igrači zajedno preuzimaju ulogu Robina, koji pokušava da pronađe ključ pre nego što čarobnjak stigne do njega. Bez obzira ko prvi pronađe ključ, taj igrač može da proba ključ u jednoj od šest brava na kuli; ako odabere pravu, princeza skače sa tornja i taj igrač pobeđuje. Ako ne, čarobnjak ponovo sakriva ključ i svi se vraćaju na svoje početne lokacije.

Čarobnjak počinje igru na dodatnoj tabli za kretanje koja mu daje 8 mesta koja mora pokriti, dajući Robinu vremena da prvo pretraži različite lokacije u potrazi za ključem. (Robin i čarobnjak su očigledno magnetizovani, a kada lik pređe preko lokacije ključa, ključ će „škljocnuti“ na donju stranu.) Kako se figurice zapravo kreću? U svakom pokretu čarobnjak baca kockicu sa simbolom koja pokazuje koji se lik prvi pomera u tom potezu, dok Robin igrači naizmenično bacaju kockicu, koja ima istu vrednost i za Robina i za čarobnjaka. Tako oni jurcaju napred-nazad da bi stigli do lokacije koju samo čarobnjak zna. Hoće li princeza ponovo naći slobodu, bar na kratko?,

Predlažemo i ove igre