Error message

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in _uc_line_item_list() (line 133 of /home/customer/www/games4you.rs/public_html/sites/all/modules/ubercart/uc_order/uc_order.line_item.inc).

Korto Malteze: Balada o slanom moru

Cena: 2 490 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Grčića Milenka 1

Korto Malteze je serija avanturističkih stripova nazvanih po liku Korto Malteze (Corto Maltese), avanturističkom mornaru... Stvorio ga je italijanski strip-crtač Hugo Prat (Hugo Pratt) 1967. Stripovi su visoko cenjeni i smatraju se jednim od najbolje ilustrovanih i napisanih grafičkih romana...prevedeni su na brojne jezike i adaptirani u nekoliko animiranih filmova.

Stripovi nam prikazuju Korto Maltezea, zagonetnog morskog kapetana, koji živi u prve tri decenije dvadesetog veka. Rođen u Valeti (Valletta), ostrvu Malte, 10. jula 1887., sin mornara iz Kornvola (Cornwall) i ciganke iz Sevilje (Seville).

U svojim avanturama, punim stvarnih, istinitih referenci, Korto se često susretao sa stvarnim, istorijskim ličnostima poput američkog autora Džeka Londona (Jack London), američkog odmetnika Buča Kasidija (Butch Cassidy), nemačkog pilota iz Prvog svetskog rata Red Barona kao i mnogim drugim...

Balada o slanom moru je prvi od nekolicine stripova o Korto Maltezeu, u kojima se pripoveda o avanturama romantičnog moreplovca.

Sve je počelo 1967. godine, ova knjiga je opšte priznata kao Pratovo remek-delo, u kome predstavlja Korto Maltezea svetu. Korto Malteze je ništa drugo no skup snažnih karaktera čiji se životi prožimaju kroz serijal od 12 knjiga... U ovoj takođe srećemo mladu i prelepu Pandoru, njenog brata Čejna, misterioznog, kriminalnog genija Monka, okrutnog mrguda Rasputina, poručnika nemačke mornarice Slutera, kao i domoroce... Balada o slanom moru takođe je priznata kao prvi primer književnog stripa. Prat je bio inspirisan Konardom, Stivensonom, Londonom, ali možda ponajviše Henrijevom(Henry De Vere Stacpoole) Plavom lagunom, iz koje je autor i dobio ideju o malom ostrvu u sred Pacifika po imenu Eskondida (Escondida)...

“Kada sam bio dečak shvatio sam da na dlanu nemam liniju sudbine. Uzeo sam očevu britvu i – sec! – napravio sebi jednu baš kakvu sam želeo.”

Broj strana: 200
Povez: tvrdi
Kolor
Izdavač: Darkwood