Lorenzo il Magnifico

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

2-4

60-120 min

12+ god

Cena: 9 200 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Grčića Milenka 1

Lorenco Mediči, poznat i pod imenom “Lorenzo il Magnifico” (Lorenco Veličanstveni), bio je jedan od najmoćnijih i entuzijastičnih pokrovitelja italijanske renesanse.

U društvenoj igri Lorenzo il Magnifico svaki igrač preuzima ulogu glave plemićke porodice u gradu tokom italijanske renesane kako bi stekao što veći ugled i slavu. Da biste to učinili, slaćete članove svoje porodice u različite delove grada, gde mogu postići razna dostignuća. Na nekim lokacijama dobijaju korisne resurse, u drugim razvojne karte koje predstavljaju novoosvojene teritorije, zgrade, uticajne likove ili hrabre poduhvate.

Članovi porodice nisu identični. Na početku svake runde bacate tri kockice da biste utvrdili njihovu vrednost. Morate pažljivo odabrati gde ćete poslati svoje najvrednije članove porodice... Takođe morate obratiti pažnju i na odnose sa Crkvom. Igra je podeljena u tri perioda, od kojih se svaki sastoji od dva kruga, nakraju svakog perioda igrači moraju pokazati svoju veru, a ko se nije dovoljno molio pretrpeće teške kazne. Nakon šest rundi igrač sa najviše uticaja pobeđuje.

Predlažemo i ove igre