Ticket to Ride

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

2-5

60 minuta

8+ godina

Cena: 6 700 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Grčića Milenka 1
• Tošin bunar 188a

Društvena igra Ticket to ride smeštena je u rani 20-i vek I stavlja vas u ulogu jednog od vlasnika železnica koji pokušava da bude najbolji među najboljima spajanjem ruta izmedju najvažnijih gradova na mapi. Ova tema donosi nostalgicnu atmosferu o nastanku prvih železnica i starinskom putovanju vozom još u vreme kada su parne lokomotive bile krajenje dostignuće nauke.

Tabla predstavlja mapu SAD-a sa svih većim gradovima povezanim železničkim rutama. Što dužu rutu zauzmete, to više poena dobijate. Što su gradovi dalje na kartama destinacija, više poena ćete dobiti kada ih spojite.
Počinjete sa određenim setom karata destinacija koje vam govore koje gradove treba da povežete i koliko poena ćete dobiti ako to uradite. Zauzimate rute tako što sakupljate kartice vozova u bojama koje se podudaraju sa bojama pruga na tabli. Kada sakupite odredjeni broj kartica koje se podudaraju, vi zauzimate tu rutu. Svaki igrač ima ograničen broj vozova tako da morate da pazite gde su se drugi igrači uputili kao i na to da neko drugi ne zauzme rutu koja vam je potrebna pre vas. Igra postaje više kompetativna i komleksna sa većim brojem igrača.
Vreme trajanja igre je oko 30 minuta a sama igra je dosta laka za učenje i prvenstveno je namenjana kao porodična igra. Društvena igra Ticket to ride je porodična igra prvenstveno, i namenjena je za sve uzraste od 8 do 99. Nakon ovog izdanja zbog svoje popularnosti dobila mnogo naslednika kao što su:

Društvena igra Ticket to ride Europe,  Društvena igra Ticket to ride Rails and Sails,  Društvena igra Ticket to ride Germany…