Undaunted Stalingrad

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

2

45 - 60 min

14+ god

Cena: 14 000 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• Grčića Milenka 1
• Tošin bunar 188a

Društvena igra Undaunted: Stalingrad predstavlja jedinstvenu avanturu smeštenu u Drugi svetski rat, gde igrači preuzimaju uloge vojnih lidera u borbama za Staljingrad. Razvijena od strane Trevora Benjamina, ova igra je nagrađena kao "Najbolja igra za dva igrača" na Golden Geek Awards 2022. godine i hvaljena od strane Shut Up & Sit Down kao "najveća igra Drugog svetskog rata svih vremena"​.

Igra koristi lako za učenje sistem gradnje špila karata, koji obezbeđuje dinamično i uzbudljivo igranje, čineći je pristupačnom i za one koji nisu strastveni ljubitelji ratnih igara. Iako zadržava isti sjajan i privlačan način igranja kao i prethodne igre iz serije, Undaunted: Stalingrad zahteva veću posvećenost, sa nekoliko nužnih i postepeno otkrivenih podešavanja i ukrasa​.

Za razliku od verzija Normandija i Severna Afrika, scenariji u Staljingradu ne mogu se igrati pojedinačno kao samostalne igre. Strogo je koncipirana kao kampanja za ista dva igrača, koja moraju potpuno da se posvete jednoj strani i igraju je kroz maksimalno 15 scenarija. Tokom ovih scenarija, ne samo njihove špilove, već i sam urbani pejzaž trajno se transformiše, a ovo je lepo predstavljeno iteriranim pločicama mape koje menjate kako kampanja napreduje​.

Pobede u ovoj igri često su pirove, a posledice teško izborene pobede - kao i katastrofalnog poraza - osetiće se kroz buduće igre. Posebno kroz mehanizam trajnog gubitka, gde određeni članovi vašeg voda zauvek nestaju iz vašeg špila, uključujući one koje ste možda uspeli da unapredite. Zbog toga je uključena opcija "Povlačenje", gde možete priznati poraz drugom igraču, ako smatrate da je bolje izgubiti ovu bitku nego trajno oštetiti vaš dragoceni špil. Ili, nastaviti da rizikujete vredne muškarce i žene koji se bore za vašu ideju.

U skladu sa prethodnim igrama serije Undaunted, igranje je fino podešeno, savršeno uravnoteženo i prikladno nijansirano, a njegovo prenošenje u još epskiji prostor čini Staljingrad kao vrhunac serije, posebno kada se u razvijajućoj kampanji pojave iznenađenja - kako narativna, tako i mehanička. Ovo je, bez sumnje, jedno od najuzbudljivijih iskustava stonih igara iz 2022. godine. Jedina primedba je, zbog prirode igre koja je namenjena za dva igrača i duge kampanje, što nije lakše deliti sa više ljudi​.

Predlažemo i ove igre