Zombicide Season 2 Prison Outbreak

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

1-6

60 - 120 min

12+ god

Cena: 12 800 RSD

Ovo je jedna od varijanti popularne igre čija se radnja odvija u zatvoru.
Zombicide je kooperativna igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu Survivor –a, svaki sa jedinstvenim sposobnostima pomaže u timskom radu da se izborite sa hordom zombija.
Svaki igrač bira jedan karakter i na tabli izabranog lika stavlja marker na 0. Ovaj marker obeležava koliko ste zombija ubili, ali neki vrede više od drugih. Kako budete imali više trofeja tako će se i vaše specijalne moći uvećavati. Na Vašoj table se nalaze i mesta za karte - oružja
Svaki igrač na početku ima tri akcije u svom potezu - možete se kretati, napasti zombija (ako se u istoj prostoriji) ili da pretražujete sobu u kojoj se nalazite. Pretraživanjem možete doći do boljeg oružja ili nekih korisnih pomagala, ali i do nezgodnih karata koje Vam mogu naštetiti. Da biste otvorili vrata neke prostorije potrebno Vam je oruđe za to, koje možda Vi nemate, ali zato je ovo visoko koperativna igra, a i Vaši saigrači znaju da imate veće šanse da se izborite sa jakim neprijateljem samo ako se držite zajedno.
Bitno je i da ne pravite buku (oružjem koje koristite u obračunu), jer će neprijatelj čuti i doći bliže Vama. Možda ćeVvam jedino auto pomoći da pobegenete što dalje
Novi zombiji stalno pristižu, a Vi ćete upoznati četiri vrste surovog protivnika – šetači koji deluju najbezazlenije, debeli koje je teže savladati i treba im naneti više “udaraca”, trkači koji su brži od ostalih i biće Vam sve vreme za petama, i na kraju tu su najjači među svojom vrstom od kojih ćete samo želeti da pobegnete što dalje.
Sama igra je odlično urađena, tako da ćete uživati u fantastičnim minijaturama koje možete i da sami ofarbate. Postoji deset scenarija i igra Vam neće biti dosadna i duga.
I upamtite zombiji su možda glupi, ali ih ima mnogo - zato vešto ciljajte i brzo bežite.

Predlažemo i ove igre

Predlozi sličnih igara