Error message

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in _uc_line_item_list() (line 133 of /home/customer/www/games4you.rs/public_html/sites/all/modules/ubercart/uc_order/uc_order.line_item.inc).

Spirit Island

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

1-4

90-120 minuta

13+ godina

Cena: 9 600 RSD

U najudaljenijim delovima sveta i dalje postoji neka magija, otelovljena duhovima zemlje, neba i prirode. Dok velike evropske sile šire svoje kolonijalne imperije sve dalje i dalje, oni će neminovno tražiti mesto gde duhovi još uvek imaju moć - a kada se to desi - sama zemlja će uzvratiti zajedno sa domorocima koji tamo žive.

Spirit Island je složena tematska kooperativna igra gde elementali ostrva brane svoj dom od koloniziranja doseljenika. Igrači su različiti duhovi zemlje, svaki sa svojim jedinstvenim elementarnim snagama. Svaki potez, igrači istovremeno biraju koju će kartu odigrati, plaćajući energiju zauzvrat. Korišćenje kombinacija karata moći koje odgovaraju elementarnim afinitetima duha mogu da daju besplatne bonus efekte. Neke sile stupaju na snagu odmah, pre nego što se doseljenici rašire i opustoše ostrvo, dok su druge magije sporije, te je potrebno korišćenje planiranja i promišljanja kako bi efikasno bile iskorišćene. U fazi Duha, duhovi dobijaju energiju i biraju kako/ da li da rastu: povratiti korišćene karte moći, tražiti novu moć ili proširiti prisustvo na nova područja ostrva.

Doseljenici se na predvidiv način šire preko ostrva. Na svakom potezu istražuju neke delove ostrva; na sledećem grade na tom delu zemlje, formirajući naselja i gradove. Nakon što su utvrdili svoj položaj počinju sa opustošavanjem teritorije, donoseći nemir zemlji i napadajući sve prisutne domoroce.
Ostrvljani pokušavajući da uzvrate udarac pružaju duhovima neku pomoć, ali ne mogu uvek da ispune sva očekivanja. Neke sile rade kroz ostrvljane, pomažući im da rasteraju osvajače ili očiste zemlju od tegobe.
Igra eskalira kako napreduje: duhovi šire svoje prisustvo na nove delove ostrva i traže nove i jače moći, dok osvajači pojačavaju svoje napore na kolonizaciji. Svaki potez predstavlja 1-3 godine alternativne istorije.

Na početku igre, pobeda zahteva uništavanje svakog poslednjeg naselja i grada na tabli - ali što više plašite doseljenike, pobeda postaje lakša: oni će pobeći čak i ako ostane neki broj naselja ili gradova. Poraz dolazi ako je bilo koji duh uništen, ako je ostrvo preplavljeno mukom ili ako je špil doseljenika potrošen pre postizanja pobede.

Igra uključuje različite protivnike protiv kojih se treba boriti (npr. Švedska Rudarska Kolonija ili Udaljena Britanska Kolonija). Svaka promena igra se na različite načine i nudi drugačiji put težine da bi poboljšali igru kako bi bila izazovna naspram vaših veština.

Predlažemo i ove igre