Squadro Classic

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

2

10 minuta

8+ godina

Cena: 4 250 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Grčića Milenka 1
• Tošin bunar 188a
• TC Delta City, Jurija Gagarina 16

Squadro je izazovna edukativna igra apstraktne strategije sa jednostavnim pravilima, napravljena od kvalitetnog drveta.
Najnoviji dodatak Gigamikovoj modernoj klasici apstraktne strategije. Budite prvi koji će prevesti najmanje četiri od pet svojih figura do kraja table i nazad da biste odneli pobedu! Ali budite pažljivi; Blokiranje vašeg protivnika ne može samo da vrati vašu figuru u bazu sa koje je počela kretanje, već potencijalno može da daje bonus kretanje vašem protivniku!

U ovoj društvenoj igri svaki igrač počinje sa svojih pet figura u bazi na njihovoj strani table, sa igračima koji sede jedan pored drugog. Kada pomerate figuru, pomerate je na udaljenost zasnovanoj prema polaznoj tački naznačenoj pored baze koju napuštate. Kada je figura prešla na drugu stranu table, okrenite je tako da gleda ka suprotnoj strani table. Ako je vaša odredišna tačka kretanja polje na kome se nalazi protivnička figura u tom slučaju je preskačete i zaustavljate se na prvo sledeće polje. Figura koju ste preskočili onda mora da se vrati u svoju poslednju polaznu bazu dok vaša figura dobija bonus kretanje za jedno polje više.

Iako ćete doći u situaciju kada ćete pomisliti da je pomeranje bilo koje vaše figure znači stavljanje je na rizik - zbog čega možda poželite da se ne pomerate - važno je imati na umu da je pomeranje vaših figura često korisno za vas, jer smanjuje količinu mogućih poteza koje vaš protivnik može izvesti i daje vama dodatne poteze. Zato se nemojte plašiti da stavite neke od vaših figura ispred protivnika, jer to može biti korisno za vas.

Sedite pored svog rivala i zabavite se!

Predlažemo i ove igre