Quoridor Classic (8+)

Broj igrača

Trajanje partije

Uzrast

2-4 igrača

10-20 min

8+

Cena: 4 250 RSD

Quoridor Classic je edukativna, porodična i strateška igra koju prosto morate imati u svojoj kolekciji i to iz više razloga. Kako zbog toga što ćete bilo koga naučiti da je igra kroz bukvalno 60 sekundi ali i zato što za tako prosta pravila igra pruža milionske kombinacije a samim tim i neograničen broj ponavljanja. 

Pravila su jednostavna: potrebno je samo da budete prvi koji će da pređe sa svojim piunom na suprotnu stranu table i stanete na bilo koje od 9 polja. Igra se zove Quoridor baš iz razloga što će vam protivnici praviti koridore uz pomoć pregrada i time otežavati taj put. Stavljanjem svojih pregrada i vi ćete raditi isto njima a pobednik će biti igrač koji se bolje snađe u toj zbrci. Problem je što u svom potezu imate dve mogućnosti, da li ćete da se približite svom cilju i pobedi ili ćete da pokušate da produžite put nekome od vaših protivnika. Pravi odabir svog poteza i to u pravom trenutku je presudan zbog čega svaki potez može da bude presudan. Društvena igra Quoridor je namenjena za 2 do 4 igrača i predstavlja zabavu za celu porodicu. 

Društvena igra Quoridor zahteva strategiju i brzo razmišljanje bilo da se igra u dva ili četiri igrača. Ali kada se igra u četiri igrača zabava se duplira! Pravi igrači prepoznaće i zabavne i strateške aspekte ove sjajne igre.

Ovo je odlicna edukativna igra za decu ali i celu porodicu uzrasta 8 + godina. Posebna edukativna igra Quoridor Kid dizajnirana je specijalno za one mlađe igrače, (5+) kako bi ih vizuelno stimulisala i privukla. A ako Vam je potrebna putna varijanta ove igre to je društvena igra Quoridor mini koja je identična u svim aspektima igre osim veličine i toga da se pregrade drže isključivo van table. 

Sadržaj: tabla, 20 prepreka, 4 pijuna i pravila igre.
Kreator: Mirko Marchesi

Predlažemo i ove igre